Over ons

Over Finest People

Begin 2010 is Finest People opgericht. Finest People is een werving en selectie bureau dat zich heeft gespecialiseerd in het bemiddelen van sales en marketing professionals binnen de digitale media in Amsterdam en omstreken. Intussen hebben we een zeer interessant bestand aan vaste klanten opgebouwd. Dit varieert van grote internationale organisaties tot kleine start-ups.

Finest People heeft de afgelopen jaren een goede naam weten op te bouwen in de markt. Daarom bevelen veel klanten ons aan bij hun partners. Inmiddels hebben we ook een samenwerking met de overheid die ons naar voren schuift als preferred recruitment partner voor buitenlandse bedrijven die in Nederland willen starten. Kandidaten sturen ook het CV door van hun oude collega´s en/of vrienden. Dit komt door de manier hoe we bij Finest People omgaan met onze klanten en kandidaten.

Finest People hanteert een werkwijze die gericht is op de relatie voor de lange termijn met alle betrokken partijen. Ons hoofdkantoor is gevestigd in hartje Amsterdam. Daarnaast hebben we een kantoor in Singapore en in Parijs.

Het idee

In zijn jonge jaren was oprichter Umut Yasar een gedreven recruiter bij een beursgenoteerde organisatie. De werkwijze van deze organisatie gaf goede resultaten, maar de benadering klopte niet. Dit kon anders. Umut zag een opening in de markt. In 2010 begon hij vanuit huis te bellen onder naam van Finest People. Hij legde de focus op het bemiddelen van hoogopgeleide en ervaren sales en marketing specialisten binnen de digitale media en online markt.

Hierbij gebruikte hij enkel een laptop en zijn telefoon. De website maakte hij zelf en Excel werd gebruikt voor zijn database. Omdat het budget niet toeliet een printer aan te schaffen, werden de eerste facturen zelfs geprint in de copy-shop om de hoek. Finest People is zo echt self-funded en driven vanuit een ideaalbeeld.

Umut gaat for the long term een relatie aan met alle stakeholders. Dus niet alleen met klanten en kandidaten, maar ook met zijn personeel. De bijdrage die dit aan de intrinsieke motivatie van de consultants levert, heeft geleid tot de unieke positie die Finest People vandaag de dag inneemt binnen deze markt.

CodeGuild

In 2013 begon Finest People ook te bemiddelen binnen de software engineering markt. Wegens groot succes is deze tak in 2014 doorgegaan onder de naam CodeGuild.

CodeGuild

Een match op maat

Het is voor beide partijen zonde als er veel geïnvesteerd wordt in een relatie, waar men vooraf van had kunnen weten dat het niet tot het gewenste resultaat zou leiden. Wij zorgen dat de werkgever en werknemer met de juiste ervaring, kwaliteit en ambities bij elkaar komen en streven naar een lange termijn relatie met elke betrokken partij.

Wij zijn open in onze communicatie en willen ons beste advies geven. Daarbij laten wij onze klanten vrij in hun keuzes. Het gaat immers om de wensen en ambities van de werknemer en werkgever.

 


Meer weten over Finest People? Ontmoet dan onze teamleden of neem contact met op via: +31 20 8200 676