Privacy statement

Privacy Statement – 2018

De core business van Finest People is het bemiddelen van digital marketing en -sales professionals in Amsterdam en omgeving. Om jou aan de meest passende match te koppelen, hebben wij vanzelfsprekend gegevens van je nodig. Dit zijn alleen gegevens die nodig zijn om onze dienst zo goed mogelijk uit te voeren.

Daarnaast maken wij op onze website gebruik van cookies, mits jij daarmee instemt. De gegevens die hieruit voortvloeien worden nooit verstrekt aan derden en worden uitsluitend gebruikt om de beleving op https://www.finestpeople.nl continue te blijven verbeteren.

De gegevensverwerking binnen Finest People is volledig ingericht op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Je bent dus niet verplicht om gegevens aan ons te verstrekken. Dit kan echter wel tot gevolg hebben dat wij onze dienstenverlening niet optimaal op je kunnen afstemmen.

Hoe en wat voor gegevens verwerken wij?

Wij verwerken en registreren persoonsgegevens die te maken hebben met het totale sollicitatieproces. Daarbij kan je denken aan de volgende voorbeelden:

Wanneer je solliciteert via onze website of via een van onze medewerkers, noteren en registreren wij de gegevens die jij aan ons verstrekt in onze database. Je krijgt dan als het ware een persoonlijk profiel. Zo kunnen wij snel handelen als we bijvoorbeeld een interessante uitdaging voor je hebben.

De bezoeker van de website kan cookies zelf weigeren of toestaan. Er kan ook een bepaalde selectie opties worden aangevinkt. Mogelijkheden en verdere informatie hierover vind je in de pop-up die tevoorschijn komt zodra je https://www.finestpeople.nl bezoekt.

Wij hebben de nodige maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens zo goed mogelijk te beveiligen. Als je meer wilt weten over de afwegingen die wij maken bij het verwerken van persoonsgegevens, neem dan gerust eens contact met ons op via avg@finestpeople.nl.

Wat is de rechtsgrond voor deze verwerking?

Wij verwerken enkel persoonsgegevens als wij daar nadrukkelijk toestemming van u voor hebben. Een deel van onze verwerkingen zijn ook wettelijk verplicht. Het gaat daarbij vooral om persoonsgegevens die nodig zijn om aan onze belastingplicht te voldoen.

Ook kunnen we in het geval van juridische plichten persoonsgegevens verwerken. Dit geldt alleen voor kandidaten die succesvol door ons zijn bemiddeld bij één van onze klanten. Denk hierbij aan N.A.W. gegevens die nodig zijn voor het opstellen van arbeidscontracten en het opmaken van facturen voor onze klanten.

Hoe lang bewaren wij uw gegevens?

Omdat geen enkel recruitmentproces hetzelfde is, kunnen we geen concreet antwoord op deze vraag geven. Wanneer er bijvoorbeeld een proces loopt m.b.t. een specifieke vacature, of wij verwachten een passende vacature binnen een realistisch tijdsbestek, bewaren wij je gegevens zo lang als nodig is om het recruitmentproces zo zorgvuldig en succesvol mogelijk afronden.

Uw rechten

Als jij betrokken bent bij een van onze geleverde diensten, kan het zijn dat wij gegevens van je hebben verwerkt. Jij hebt te allen tijde het recht om deze gegevens in te zien. Dit kan je aanvragen via avg@finestpeople.nl.

Ben je van mening dat de persoonsgegevens die wij van je hebben niet actueel zijn of aangepast mogen worden? Neem dan contact met ons voor een rectificatie. Bent je van mening dat wij je persoonsgegevens alleen mogen gebruiken voor specifieke doeleinden, dan kan je daar ook een verzoek voor indienen.

Je hebt t.a.t. het recht om ons te verzoeken je persoonsgegevens tijdelijk of permanent te laten verwijderen. Afhankelijk van hoe ver je als kandidaat bijvoorbeeld in het recruitment proces bent, kan het voorkomen dat wij niet direct alles kunnen verwijderen i.v.m. administratieve of juridische redenen.

Overdraagbaarheid is een nieuw recht onder de AVG. Hierop kan je beroep doen als je persoonsgegevens wilt laten overdragen. Dit is bij ons (waarschijnlijk) niet aan de orde, maar we helpen je graag verder als je hier vragen over hebt.

Zit je nog met prangende vragen, tips of opmerkingen met betrekking tot jouw privacy, laat het ons dan weten via avg@finestpeople.nl. Er bestaat ook een mogelijkheid om een klacht in te dienen over onze handelwijze. Dit kan bij de Autoriteit Persoonsgegevens via Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag.

Inzage, wijziging en/of verwijdering van uw gegevens

Je kunt jezelf uitschrijven voor notificaties via de e-mail in de afmeldlink onderin de desbetreffende e-mails. Als je vragen, opmerkingen en/of klachten hebt, of persoonlijke informatie wilt updaten, verwijderen of veranderen, neem dan contact met ons op via avg@finestpeople.nl. Indien je in direct contact staat met één van onze consultants, kan je het best contact opnemen met deze consultant.

Wijzigingen in dit Privacybeleid

Finest People behoudt zich het recht om dit privacybeleid te wijzigen. Alle veranderingen worden op deze pagina gecommuniceerd. Deze pagina werd voor het laatst bijgewerkt op 24 mei 2018.

Finest People

Finest People staat bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder naam “Finest People B.V.” met KvK-nummer 56737548. Meer weten over wat wij doen? Kijk dan op https://www.finestpeople.nl/over-ons/.