Audience

Wat is een audience?

Een audience is een geselecteerde groep mensen met vergelijkbare eigenschappen waarop advertentiecampagnes zijn gericht.

De doelgroep

In de volksmond staat ‘audience’ beter bekend als de ‘doelgroep‘. Dit is een afgebakende groep personen of instellingen waarop een product, dienst, campagne of organisatie zich richt.

Hoe bepaal je de doelgroep?

Een doelgroep verschilt per product, dienst of doelstellingen van een organisatie. Hierbij je maak in bijvoorbeeld: jongeren, hoger opgeleiden, huisvrouwen, werkzoekenden en early adopters. Of nog specifieker ook in gedrag, interesse, intentie en demografie van deze doelgroep.

Voordelen

Voor het gewenste imago van een organisatie is een doelgroep erg bepalend. Op deze manier kan je jouw boodschap vormgeven het beste afstemmen op de doelgroep. Bij een boodschap gericht op jongeren gebruik je bijvoorbeeld een andere tone of voice dan eentje gericht op ouderen. Dit geldt ook voor de kanalen die je inzet om de boodschap te brengen. Op deze manier zorg je er voor dat jouw advertentiecampagne maximaal wordt opgenomen bij jouw ‘audience’.

Terug naar overzicht