Banner

Wat is een banner?

Een banner is een grafisch vormgegeven online advertentie die bezoekers doorstuurt naar een andere pagina als er op wordt geklikt. 

banner

Online advertentie

Een banner is een vorm van online advertentie, waarbij grafische vormgeving centraal staat. Door er op te klikken wordt een pagina geopend waar meer informatie te vinden is over het onderwerp van de reclame.

De verschillende vormen

Een advertentie kan worden opgemaakt in verschillende bestandsformaten en verschillende vormen. Het kan bewegende onderdelen hebben, maar kan ook ‘stil staan’. De verschillende formaten zijn bijvoorbeeld de full banner, rectangle, leaderboard en skyscraper. Een andere vorm die ook vaak wordt gebruikt is de pop-up. De pop-up wordt groter of kan zelfs een heel scherm domineren als de muis er overheen gaat.

Pop-up

Impressies, clicks en leads

De adverteerder betaalt vaak de website waarop de online advertentie staat. Er wordt dan betaald naar het aantal impressies, clicks of leads. Hierbij gaat het er dus om hoe vaak de advertentie wordt gezien, hoe vaak er op wordt geklikt of hoeveel transacties er uiteindelijk uit voort komen.

Terug naar het overzicht