Blog

Wat is een blog?

Een blog is een deel van de website waar discussies plaatsvinden over verschillende onderwerpen, evenementen, foto’s, video’s, etc.

Weblog

Op een weblog plaatst men artikelen over een specifiek onderwerp. Deze artikelen bestaan meestal uit tekst, maar er zijn ook varianten gefocust op foto, audio of video (vlog). De bezoekers van de blog kunnen een reactie plaatsen onder de geplaatste posts.

De artikelen worden vaak geplaatst door één persoon, maar soms wordt het ook beheerd door een groep personen of een bedrijf. Artikelen worden gepubliceerd in chronologische volgorde, zo ontstaat er een digitaal logboek.

Microbloggen

Eind 2006 is microbloggen populair geworden, een combinatie van bloggen en instant messaging. Een bekende website voor microbloggen is Twitter.

Voordelen

Het is het persoonlijke en/of gespecialiseerde karakter dat blogs interessant maakt voor bezoekers. Elke blogpost is een aparte pagina op de website die zichtbaar is voor zoekmachines. Elke blogpagina biedt daarmee een nieuwe mogelijkheid om gevonden te worden door bezoekers.

Terug naar overzicht