Linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het proces waarbij er meer inbound links verzameld worden naar een website met als doel om de ranking in een zoekmachine te verhogen.

Hyperlinks

Het aantal externe hyperlinks naar een website is een belangrijk voor de vindbaarheid van een site in zoekmachines. Activiteiten die erop gericht zijn het aantal backlinks naar de eigen websites te vergroten, noemen we linkbuilding. Er worden gerelateerde externe webpagina’s gelinkt aan pagina’s op de eigen website om zo de eigen website populairder te maken.

Voordelen

Nieuwe backlinks zorgen niet alleen voor een betere positie in zoekmachines, maar leveren ook bezoekers op.

Een natuurlijk linkprofiel

Het werken aan een goed linkprofiel heeft dus veel effect op de positie in zoekmachines en het aantal bezoekers, maar het is wel moeilijker en complexer dan het lijkt. Belangrijk is om voor een natuurlijk linkprofiel te zorgen.

Effectieve linkbuilding richt zich op inhoudelijke relevante websites. Links vanaf sites die zelf een hoge linkpopulariteit (PageRank) hebben, wegen voor zoekmachines het zwaarst.

Een makkelijke manier om aan meer links te komen is het ruilen van links. Deze wederzijdse links worden echter minder gewaardeerd door zoekmachines dan kwalitatieve, unieke links.

Terug naar overzicht