Metadata

Wat is metadata?

Metadata is informatie over een website waardoor zoekmachines zien wat het onderwerp van de website is. 

metadata

Metadata

Meta-keywords

Meta-keywords werden voorheen gebruikt door zoekmachines om te bepalen waar een webpagina over ging. Maar tegenwoordig worden meta-keywords hier niet meer voor gebruikt. Het toevoegen van meta-keywords is niet meer nodig, want de zoekmachines halen deze zelf uit de content van de website.

Meta title

De titel is niet een echte meta-tag, maar een HTML tag. De juiste meta title kan er voor zorgen dat je website hoger scoort in Google. Het is een korte zin, maar er moet wel aandacht aan besteed worden. Het is niet alleen belangrijk voor je vindbaarheid in Google, maar ook voor bezoekers is deze van belang. De bezoeker kan door de meta title in een oogopslag zien waar de website over gaat. Dit zorgt er voor dat mensen op jouw website klikken of juist niet. Daarom is een kloppende en leesbare meta title van groot belang.

Meta-discription

Een meta-description is een korte beschrijving van minder dan 160 karakters over de content van een pagina en de reden dat iemand een pagina zou moeten bezoeken. De meta-description komt vaak terug in de zoekresultaten onder de pagina titel als voorbeeld van de content van de pagina.

Terug naar overzicht