Werkgevers

Recruitment consultancy in online marketing en -sales

Finest People is een recruitment consultancy dat is gespecialiseerd in het bemiddelen van sales & marketing professionals binnen de digitale media en online marketing.

Wij helpen bedrijven bij het vinden van professionals die ze zelf niet kunnen vinden of wanneer ze besloten hebben dit uit handen te geven aan een partner.

Ons netwerk bestaat zowel uit professionals in vast dienstverband als interim professionals, zodat je bedrijf nooit met een (tijdelijk) capaciteitstekort hoeft komen te zitten.

Ambacht

Volgens Jim Collins is het geluk dat organisaties hebben niet wat, maar wie. Het hebben van de juiste mensen in je team is een bepalende factor voor het succes van een organisatie. Echter, het vinden van de juist specialisten is een ambacht.

Ieder individu heeft een eigen behoefte en interpretaties. Wanneer bedrijven de beste professionals in hun team willen hebben, moeten ze er van bewust zijn dat de beste professionals ook het beste proces verwachten. En dat begint al vanaf het eerste contactmoment. Of dat nu direct is, of via een partner die dat bedrijf heeft gekozen om ze te mogen vertegenwoordigen.

Voor wie we het doen

Doordat Finest People kwaliteit boven kwantiteit zet, zijn we in een positie gekomen dat we het complete online ecosysteem kunnen bedienen.

Finest People werkt voor startups, bedrijven die tot de grootste spelers ter wereld behoren en alles daar tussen in. Denk aan bedrijven zoals brands/adverteerders, publishers, mediabureaus, affiliates, tech bedrijven, e-commerce platformen, et cetera.

Hoe we het doen

Finest People doet meer dan enkel het vinden en voorstellen van profielen. Wij starten bij het begin, en dat is bij het in kaart brengen van de markt door deze grondig te analyseren en het ecosysteem te begrijpen.

Dit is een dynamische groep dat constant in beweging is. Daarom zijn we continue bezig met het onderhouden van ons warme netwerk.

 

Het sollicitatieproces afstemmen

Vanaf het moment dat onze opdrachtgever een vacature bij ons uitzet, gaan we in gesprek om de propositie zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat haar doelgroep wenst. De beste professionals hebben immers meerdere opties.

We stemmen het sollicitatieproces met elkaar af, alvorens we de markt op gaan en doen een grondige analyse voor een zo compleet mogelijk beeld van de klant. Op die manier kunnen we gelijk een goede eerste indruk geven aan de professional, wanneer we onze klant presenteren.

 

Managing expectations

Het vinden van de kandidaten is voor ons uiteindelijk niet de grootste uitdaging. Omdat we constant in contact zijn met de professionals en goed doorvragen wat ze willen, weten we vrij snel de juiste personen te vinden die open staan voor de positie bij onze klant. Onze cijfers bevestigen dat immers.

We bespreken de vacature en het bedrijf zo open mogelijk met de professional. Omdat we ons huiswerk grondig hebben gedaan kunnen we vooraf al veel ruis op de lijn wegnemen. Eventuele twijfels of “dealbreakers” zijn vooraf al besproken. Niets en niemand is immers perfect.

Met dat besef is het goed om hier meteen open over te zijn en de juiste verwachtingen te managen. Pas met toestemming van de professional stellen we hem/haar voor bij de klant. We vragen de kandidaat ook om input door relevante ervaring op te noemen, zodat onze opdrachtgever meteen in kan schatten of dit hetgeen is wat ze nodig hebben.

Zoals gezegd, niets en niemand is perfect. Daarom benoemen we de twijfels en redenen waarom het niet kan passen ook bij de opdrachtgever.

Uiteindelijk maakt Finest People niet de keuze of beide partijen bij elkaar passen. Onze rol in deze is om zoveel mogelijk relevante informatie aan beide partijen te delen, zodat die de juiste keuze kunnen maken voor de lange termijn.

 

Een match voor de lange termijn

Zodra beide partijen kennis met elkaar willen maken, begeleiden wij het proces. We beginnen door de agenda’s naast elkaar te leggen en plannen een afspraak. We bevestigen het bij alle stakeholders en delen alle benodigde informatie t.b.v. het gesprek.

Finest People probeert alle betrokkenen vooraf in te laten zien wat de gedachten van de gesprekpartners zijn. Hoe beter de betrokkenen op dezelfde pagina zitten, des te beter ze een keuze kunnen maken of dit een goede match is of niet.

Wij beseffen dat het kiezen van de juiste collega geen makkelijk proces is. Want binnen een paar uur kennismaken moet er een keuze gemaakt worden of dit een juiste match is voor de lange termijn.

Met ruim 85% van de bemiddelingen die er minimaal 3 jaar blijven zitten bewijst Finest People zichzelf als een partner die de lange termijnrelatie als doel heeft gesteld en hier de juiste partner voor is.

 

Het contract

Finest People brengt beide partijen ook op financieel vlak bij elkaar wanneer er een voorstel komt. Door dit van te voren al af te stemmen, is dit uiteindelijk een logisch gevolg van eerder gemaakte afspraken.

We begeleiden het traject totdat het contract wordt getekend. Daarna wordt er nog tot 8 weken contact gehouden met alle betrokkenen nadat de professional is begonnen, zodat we een vloeiende start kunnen realiseren. Daarna blijven we uiteraard altijd nog bereikbaar!

Resultaat

Ons grootste merkbelofte is dat we voor de opdrachten die we accepteren áltijd een passende kandidaat vinden die op gesprek wilt komen.

Wij kunnen met zekerheid zeggen dat we kunnen leveren. Anders beginnen we er niet aan. Door in bepaalde situaties ook nee te zeggen tegen opdrachten, ongeacht omvang en bekendheid v.d. organisatie, blijven we sterk in onze specialisatie en behouden we onze scherpe focus.

 

Binnen 5 dagen een kandidaat

Uiterlijk binnen 5 werkdagen hebben we een kandidaat gevonden. Soms zelfs eerder. We hebben de markt in feite al geanalyseerd en weten wie er voor welke uitdaging open staat.

De persoon die de klant zoekt hebben we gisteren al gesproken. Het kan voorkomen dat we met het eerste profiel dat we voorstellen de klantfocus scherper stellen. Niet alle klanten hebben meteen duidelijk op hun netvlies wat ze zoeken. Net als dat sollicitanten eerst ook zoekende kunnen zijn en gaandeweg in het proces steeds meer duidelijkheid krijgen.

Bij Finest People komen 65% van de personen die we voorstellen op een eerste kennismakingsgesprek.

Van de personen die er op een eerste gesprek komen gaan er 70% door naar een vervolggesprek.

Omdat we vooraf zo open mogelijk zijn filteren we samen de match. En doordat we de klant goed begeleiden, kan de opdrachtgever zich ook van haar beste kan laten zien. Uiteindelijk wordt 50% aangenomen. Hiermee komen we bij onze volgende merkbelofte: Het voeren van het beste recruitmentproces.

Uiteindelijk kunnen we dit alleen maar bewijzen door het te doen. “The proof of the pudding is in the eating”. Dat kan zonder risico en zonder kosten met één van onze producten: Succes-only. Daar betaal je alleen op het moment dat iemand daadwerkelijk wordt aangenomen.

Ontwikkeling

Finest People staat voor ontwikkeling. We helpen bedrijven met het verder ontwikkelen van hun organisaties door de juiste personen voor ze te vinden. Hierdoor kunnen bedrijven hun visie realiseren en uiteindelijk een impact maken in de wereld.

Daarnaast helpen we professionals met het verder ontwikkelen van hun carrières. Een verkeerde keuze kan hun immers een stap terug laten doen. Doordat wij de markt goed kennen hebben we hier een beter zicht op en kunnen we de professionals van het beste advies voorzien.

Finest People

Finest People heeft het afgelopen decennia een goede naam op weten te bouwen. Daarom bevelen veel klanten ons aan bij hun partners en hebben we ook een samenwerking met de overheid als preferred recruitment partner voor buitenlandse bedrijven die in Nederland willen starten. Ons hoofdkantoor is gevestigd in hartje Amsterdam. Daarnaast hebben we een kantoor in Singapore en in Parijs.

Contact

Op zoek naar professionals? Stuur ons een bericht of spar eens met een van onze consultants via 020-8200 676.